I have a problem...

  #1  
Old 09-06-2004, 05:35 PM
Thread Starter
Join Date: Sep 2004
Posts: 4
Default I have a problem...

I have a 1999 Mk4 Polo 1.4 8v.

I have a whining noise coming from my engine when i pull away. The noise gets louder as the reves rise until about 3k in which it is a constant whine.

I think it may be something to do with the alternator but not sure, i have driven others the same and they do not do it.

Can someone advise me!!! I need some help

Thanks chicks xxx
 
  #2  
Old 04-16-2005, 09:49 PM
Join Date: Apr 2005
Location:
Posts: 64
Default RE: I have a problem...

id like to see some pics of your polo, we dont have them here in the states
 
  #3  
Old 11-18-2005, 05:21 AM
Join Date: Nov 2005
Posts: 4
Default RE: I have a problem...

if the noise is only there when you pull away or when moving it is more likely to be connected to gearbox or clutch
 
  #4  
Old 11-22-2005, 12:57 PM
Join Date: Nov 2005
Posts: 1
Default RE: I have a problem...

If the noise is a wining sound which is directely related to the engine speed, you might have the same problem I'm having. My Auxilary drive belt tensioner, the one which runs the alternator and power steering pump is failing. I have another unit at 40 quid but I have yet to find a way to access the back of the unit to remove it. I've posted several questions on various websites without success. Although I have found amost every single way possible to make your VW look like an airfix kit on big wheels. Helpfull.
Any suggestions weoul be appreciated.

MIke
 
  #5  
Old 11-22-2005, 06:01 PM
Jsd
Jsd is offline
Senior Member
Join Date: Sep 2005
Posts: 368
Default RE: I have a problem...


ORIGINAL: polochick

I have a 1999 Mk4 Polo 1.4 8v.

I have a whining noise coming from my engine when i pull away. The noise gets louder as the reves rise until about 3k in which it is a constant whine.

I think it may be something to do with the alternator but not sure, i have driven others the same and they do not do it.

Can someone advise me!!! I need some help

Thanks chicks xxx

sounds like your power steering is on its way out
 
  #6  
Old 11-29-2005, 05:29 PM
Join Date: Nov 2005
Location:
Posts: 13
Default RE: I have a problem...

hi my polo has got the same problem and if i were you i would not drive it get it look at, my polo started of with a whining noise then all of a sudden in the night was driving home and the gearbox was failing and it was a pretty bad experience my car is in the vw garage now gettin repaired but if i were u either wait till mines out and i will reply agen sayin what actualy is the problem or take it to a garage to get it look at before u end up like me payin out a wad of cash chrisxx
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
vol_LVL_n9ne
Volkswagen Golf
2
12-20-2012 03:08 PM
piyush123
General Tech
0
09-24-2010 02:32 AM
rosepetal
Volkswagen Vans - Routan, Sharan, Caddy, Transporter
3
04-26-2008 01:50 PM
low04gix6
Concept & Rumor Mill
13
02-15-2007 02:17 AM
jokerjosh
Volkswagen Beetle
0
02-19-2006 08:28 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: I have a problem...


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.