98' Polo starts but won't go

  #1  
Old 04-18-2012, 12:57 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
Default 98' Polo starts but won't go

Hi, before i goes to the problems of my car I will just start by telling you a littel about the car, it's a 1998 Polo variant 1.4 petrol.

I've got some problems with the car starting. The battery is 100% charged so I can hear the start engine going an the car starting. To here every thing is fine, but the engine does not run for more than 5second, you hear the engine start than dies.

I'm ues to working on cars, but engines that does not start ain't one of my good sides.
What I've have tried:
-Checking fuses
-replaced bad fuses
-charing the battery
-trying every key to the car
-starting the car by pushing it in gear

is there any thin more I could check on the car, or what should I do?

-Hyb3rt
 
  #2  
Old 04-20-2012, 08:11 AM
Junior Member
Join Date: Jan 2012
Posts: 4
Default

I guess if there are no electrical issues, you should inspect fuel delivery elements. From what you've described, it seems that the engine is not getting enough fuel. Try cleaning the fuel and air filter. Check the fuel pump and fuel injector also.
 
  #3  
Old 06-30-2012, 04:52 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2012
Posts: 2
Default

it was problems with some fuses, had a mechanic to check it out.. he had to test the fuses to find out it was bad...
 
  #4  
Old 07-09-2012, 04:20 PM
Junior Member
Join Date: May 2012
Posts: 25
Default

Bingo ! Agreed with JMarshall. Might be the problem regarding the fuel, otherwise if the battery is charged, all the fuse wires have been changed, the car has been tried to start in the gear, then why doesn't it show up ? Instead of that a well trained mechanic from the authorized dealer should be referred, for this thing.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
VWpoloWV
Volkswagen Polo
2
01-06-2013 07:04 PM
piyush123
Volkswagen Cabrio
3
01-08-2012 10:34 AM
Loadtoad
Volkswagen Beetle
1
12-28-2010 10:57 PM
bcatt
Volkswagen Jetta/Bora
5
01-02-2009 09:11 PM
apercele79
Volkswagen Jetta/Bora
4
07-12-2006 01:35 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 98' Polo starts but won't go


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.