Go Back  Volkswagen Forum - VW Forums for Volkwagen enthusiasts > VW MODELS > Volkswagen Polo
Reload this Page >

Polo Engine not Turning but it runs!???!?!?!? Bizzare and help needed

Polo Engine not Turning but it runs!???!?!?!? Bizzare and help needed

  #1  
Old 01-01-2009, 11:09 AM
Thread Starter
Join Date: Jan 2009
Posts: 1
Default Polo Engine not Turning but it runs!???!?!?!? Bizzare and help needed

Hi I have a 1.0 litre polo (1999) model and I try to start the ignition but all the interior lights come on and the dash lights but the engine does not turn, it doesnt even make a noise. But as I had it towed home I cheekly tried to start the car and it came to life and I was able to drive home. As soon as i came home i tried to re-start the car and again i had the same problem, so i thought it may be the battery. As a final resort i tried jump leads and starting the car this way but this also did not turn the engine. So what could be the problem

thanks
 
  #2  
Old 01-01-2009, 11:43 AM
racerx002's Avatar
Super Moderator
Join Date: Mar 2008
Location: Missouri
Posts: 676
Default RE: Polo Engine not Turning but it runs!???!?!?!? Bizzare and help needed

Starter or starter solenoid if they are separate.
 
  #3  
Old 01-06-2013, 07:04 PM
Junior Member
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Default

I have the exact same problem. Have you managed to fix this? is there some kind of work around?

VW Polo will not turn over. All of a sudden 1 day will not start when the key is turned. All lights come on, will not start with jump leads. Turn the ignition and with the bonnet open i can hear a buzz for 2 seconds then a click and nothing. Car starts fine with a bump start.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
mando
Volkswagen Cabrio
1
10-06-2017 03:36 AM
tgavett
Volkswagen Jetta/Bora
0
09-08-2011 04:31 PM
tminor131
Volkswagen Passat / CC
4
06-28-2009 03:36 PM
tminor131
General Tech
0
05-01-2009 06:37 PM
msholmes
Volkswagen Cabrio
2
07-09-2008 08:36 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Polo Engine not Turning but it runs!???!?!?!? Bizzare and help needed


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.