Audio/Visual Electronics Wired up? Everyone's got some sort of electrical modification. Let's hear about it here.

Back up camera need help please!!!!!!

  #1  
Old 11-11-2006, 02:41 PM
Thread Starter
Join Date: Nov 2006
Posts: 1
Default Back up camera need help please!!!!!!

Hey guys,
I have a 2005 (1/2) jetta. Put in a Pioneer Avic-D2 2-din. Also a back up camera(generic ebay). The camera has the following hookups:
-VIDEO OUT(single RCA)
-POWER IN(+12v and Ground)

The video out of the camera goes into my pioneer (brown RCA which is BACK UP CAMERA IN)
And the Purple/white (REVERSE sence IN) on the pioneer is hooked up to my reverse light.(grey/white) which is located on the back trunk lid.
HERES MY PROBLEM:
with ignition on the back up camera turns on fine....everytime I can see a perfect picture on the pioneer. Now when ignition is in the START position(car running) I now put it in reverse and the camera comes on. (ONLY ONCE). I put the car in park and back into reverse and it will not sence the camera again. How is this possible?!!?! The pioneer is sensing the reverse lead EVERY time. But it will only switch the camera ONCE while the car is running. Can this be a reverse wire voltage problem? COuld it be some way to program in the pioneer itself? I cannot for the life of me figure this out. THe camera works FINE with just IGN on. But when the car is started and running it will only work ONCE. after that just wont recognize. WTF!!! PLEASE HELP~~Yes I have checked power to the camera and its on with ignition and while the car is running. VIdeo RCA is fine also.
 
  #2  
Old 02-24-2008, 03:13 PM
Join Date: Feb 2008
Posts: 1
Default RE: Back up camera need help please!!!!!!

I am having the same problem. Mine also has the Pioneer OEM camera. I sent the unit back to Pioneer only to find out everything is according to spec. Must be a VW problem. I have a 2006 Jetta TDI+DSG.

When the key is in accessory mode, the unit switches flawlessly ifI go from foward to reverse back and forth as many times as I want. As soon as the engine is started, unless I switch the carintoreverse within the first second(s),the camera won't go on. Then , as soon as I switch to drive, and any time thereafter it won't come onperiod no matter.

Any answers yet
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
BravoVW
Exterior
1
01-21-2016 08:16 PM
NitroM16
Volkswagen Passat / CC
1
03-20-2014 10:10 AM
britney42100
Volkswagen Beetle
2
03-05-2010 05:40 PM
peteyb
Volkswagen Jetta/Bora
6
02-21-2008 08:47 AM
thomas2ti
Off Topic
0
10-13-2007 09:49 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Back up camera need help please!!!!!!


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.