Engine Fan

  #1  
Old 05-30-2011, 12:27 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2010
Posts: 730
Default Engine Fan

I've done some searching on the forums, and couldn't find an exact similar issue, so here it goes..

My Treg is an early model 04. No serious problems so far....but i did notice something strange today.

The Engine fan seems to have only one speed...High. It sounds like a jet is taking off. And the fan runs all the time at this high and LOUD speed. What is strange, is that i live in Winnipeg, and its -15C outside right now. There isn't a need for the fan to be on full bore. The fan runs on high, right from startup.

I know that this sounds similar to the coolant temp sensor issue, but what is different about my issue, is that the engine fan turns off right away when the car is shut down.

Anyone else run into this?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Odins Les Paul
Volkswagen Jetta/Bora
0
02-09-2010 08:21 PM
jeepwillies
General Tech
1
06-26-2007 09:52 PM
disdicbig1
Volkswagen Beetle
0
03-19-2007 10:52 PM
lightorch
Volkswagen Passat / CC
3
05-06-2006 01:43 AM
monkeyfist
New Member Area
0
02-03-2005 01:00 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Engine Fan


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.