polo 1994

  #1  
Old 02-10-2012, 11:00 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Default polo 1994

i have replaced the oil switch and the blue temp sender and still the oil and temp lights are still on the dash board what else can it be
 
  #2  
Old 02-10-2012, 07:28 PM
Keithuk's Avatar
Super Moderator
Join Date: Sep 2009
Location: Stoke on Trent, England
Posts: 2,213
Default

Welcome to the forum. Name:  VWwelcome.gif
Views: 6
Size:  951 Bytes

Well you would normally fit an oil pressure gauge to check the engine it providing the correct pressure.

I'm not sure I know what you mean by blue temp sender is that the colour of the sensor?

I really think you need to find someone in your location that has VAG-COM\VCDS to do an Autoscan to see if any error codes show up?

Please state the exact model engine size, petrol or deisel?
 
  #3  
Old 02-11-2012, 07:43 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Default polo 1994

the temp sender is blue in color there are 2 one blue and 1 black i replaced the blue one the dash board lights have been on for 2 years it is only know i have decided to replace these 2 units as i am going on the screwball rally and just wanted to make sure all things are ok if there was a problem with oil pressure i am sure it would come up with a problem be fore know ?
 
  #4  
Old 02-11-2012, 08:55 AM
Keithuk's Avatar
Super Moderator
Join Date: Sep 2009
Location: Stoke on Trent, England
Posts: 2,213
Default

Well as normal on here users don't give full details of their motor, engine size, petrol or diesel please add that to your signature.

If you Google this

VW polo coolant temperature sensor replacement - YouTube

this video shows it to be a black one on a 1.4.
 
  #5  
Old 02-11-2012, 09:16 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Default polo 1994

it is a 1.0 ltr petrol with 75.000 miles on the clock there is a blue and black plug next to each other i am told the black one is the temp gauge and the blue one is the dash light ? and is the one that al;l ways goes wrong ?
 
  #6  
Old 02-11-2012, 07:08 PM
Keithuk's Avatar
Super Moderator
Join Date: Sep 2009
Location: Stoke on Trent, England
Posts: 2,213
Default

So you don't have a temp gauge just a warning light then?
 
  #7  
Old 02-12-2012, 06:05 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2012
Posts: 4
Default polo 1994

no there is a temp gauge but there is a row of lights ie battery brake oil temp etc it is the oil and temp light that are on all the time now these have been on for over 2 years and had no problems with the running of the car i only want to put them right as i am doing this 1700 mile run so need all to work correct
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
neil_a
Other Volkswagen Models
0
06-20-2009 11:13 AM
1994vr6
PRIVATE For Sale / Trade Classifieds
2
07-14-2007 12:49 PM
Jake
Volkswagen Jetta/Bora
0
05-03-2007 09:26 PM
POLODRIVINGJAT
Volkswagen Polo
0
04-16-2007 05:45 PM
sparhawk
General Tech
0
02-27-2007 04:46 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: polo 1994


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.