Polo Mis-fire and Lumpy Idle

  #1  
Old 01-06-2012, 08:17 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2012
Posts: 1
Unhappy Polo Mis-fire and Lumpy Idle

My engine mis-fires when idling for a minute or two, but only when the engine is hot. If I stop and re-start the engine, it runs fine again for another minute or two before mis-firing again. When driving, the engine runs perfectly fine and does not feel sluggish or anything. There are no start-up issues either.


Looking at the rev counter, it seems to drop (not suddenly) to around 700 RPM when the mis-fire happens.


The diagnostics I had done on the engine confirms an intermittent mis-fire on cylinder three (but does not say what the cause of the fault is). I have had the coils and spark plugs replaced, timing checked and all the engine wiring tested. A compression test has also been done and rules out a burned valve.


Before I had the coils replaced, the diagnostics reported an intermittent mis-fire on all three cylinders. Since the coils were replaced, the mis-fire is on cylinder three only.


The mechanic now believes that the fault could be with the ECU. He said that a faulty coil (before I had them replaced) could have sent a charge back to the ECU, causing damage.


I am just after some advice really before I spend more money! Any ideas?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
piyush123
Volkswagen Cabrio
0
02-04-2011 11:44 PM
josajojosa
General Tech
1
04-20-2009 05:31 PM
gloftimmingblet97
Volkswagen Golf
19
01-31-2008 09:37 PM
new beetle fire
Volkswagen Beetle
1
12-13-2007 05:11 AM
74HOOLIGAN
General Tech
0
09-10-2007 09:55 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Polo Mis-fire and Lumpy Idle


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.